Ducati Classic Championship 2014

Når du leser dette så kan det være at du angrer en smule på at du solgte din 916 eller 851. 🙂 For vi i Nidhogg har brukt vinteren på å gruble på hvordan vi kan verdsette de som ikke går for det aller nyeste til enhver tid. Og som heller nødvendigvis ikke er så ung i kroppen lenger.

Vi har i noen år observert jaget etter 1098er og nå Panigaler. Klart det er moro med nytt men hvor blir det av alle de fine Ducatiene som har vunnet så mange internasjonale seire. Hva med de som bruker mye tid og penger på noen smykker av Ducatier som ikke har nubbtjangs til å matche en standard 1098 fra 2007.

En annen ting er at vi nå er blitt så mange som potensielt stiller til start. Og noen av de som stiller begynner å kjøre ordentlig fort. Så veien frem og opp til å vinne noe blir veldig bratt og lang. Vi synes at flere skal ha noe å kjøre om.

Denne grublingen som ble foretatt av Per TJ og Dagfinn førte til at vi snekret sammen ett “reglement”, en utregningsmodell og ett nytt fantastisk vandretrofé. Sistnevnte som kan dokumentere alle de helter som har gjort seg fortjent til denne hederen.

I 2014 innfører vi Ducati Classic Championship!

Konkurransen gjennomføres i samme løp som de to tellende løpene i kåringen av klubbmesteren. Men utregningsmodellen er noget annerledes enn bare å titte på timingsystemet. Formelen for suksess er såre enkel:

ClassicChanpion

Så nå tenker jeg at flere fikk noe å tygge på 🙂 De som historisk har hatt score på over 55 har bikket 50, kjørt 1098 og kjører relativt fort.  Men hva skjer om en noe yngre sjaffis drar opp en 916 av ermet? Så nå er det bare å dra frem kalkulatoren og titte på historiske Mylaps resultater.

Vi håper at dere synes dette er gøy og at vi fremover ser flere fantastiske eksemplarer av arten Ducati ute på norske Roadracingbaner. Ser vi at utregningsmodellen slår skjevt ut så får vi heller justere den til neste år.

Leave a Reply